Overslaan en naar de inhoud gaan

Posterholtse arrangeur: 'Weer geen bloemen voor paus'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 21:05

De traditionele paaszegen Urbi en Orbi van de paus moet het voor het tweede jaar zonder de traditionele Nederlandse bloemenpracht doen. Het coronavirus gooit, net als vorig jaar, roet in het eten van de Nederlandse bloemisten.

"De ontwikkelingen omtrent Covid-19 zijn zeer ernstig", schrijft Paul Deckers uit het Posterholt, sinds 2015 hoofdarrangeur van de Nederlandse bloemenhulde op het plein in Vaticaanstad.

Gezondheidsrisico
"In overleg met alle betrokkenen van project 'bloemen voor de paus' is besloten helaas ook dit jaar de bloemversiering op het Sint-Pietersplein met Pasen 2021 niet door te laten gaan. Gezien het gezondheidsrisico en de zeer ernstige situatie in de hele wereld is deze keuze de juiste beslissing in deze onzekere en onvoorspelbare tijden. Ik hoop dat we in 2022 uiteindelijk de 35e editie van 'bloemen voor de paus' mogen realiseren", schrijft Deckers op zijn Facebookpagina.

Sinds 1988
Deckers is al sinds 1988 betrokken bij de versiering van het plein bij de Sint-Pieter. Hij heeft tientallen arrangementen ontworpen. De bloemenversiering wordt traditioneel aangeboden door de Nederlandse sierteeltbranche.

Urbi et Orbi
De paus spreekt op eerste paasdag traditioneel de paaszegen Urbi et Orbi uit. Hij werd daarbij tot voor kort omringd door een bloemenzee uit Nederland. Het Sint-Pietersplein in Rome was in 2019 bijvoorbeeld versierd met zo'n 30 ton aan bloemen, planten en bomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen