Overslaan en naar de inhoud gaan

Posterholtse arrangeur: 'Weer geen bloemen voor paus'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 21:05

De traditionele paaszegen Urbi en Orbi van de paus moet het voor het tweede jaar zonder de traditionele Nederlandse bloemenpracht doen. Het coronavirus gooit, net als vorig jaar, roet in het eten van de Nederlandse bloemisten.

"De ontwikkelingen omtrent Covid-19 zijn zeer ernstig", schrijft Paul Deckers uit het Posterholt, sinds 2015 hoofdarrangeur van de Nederlandse bloemenhulde op het plein in Vaticaanstad.

Gezondheidsrisico
"In overleg met alle betrokkenen van project 'bloemen voor de paus' is besloten helaas ook dit jaar de bloemversiering op het Sint-Pietersplein met Pasen 2021 niet door te laten gaan. Gezien het gezondheidsrisico en de zeer ernstige situatie in de hele wereld is deze keuze de juiste beslissing in deze onzekere en onvoorspelbare tijden. Ik hoop dat we in 2022 uiteindelijk de 35e editie van 'bloemen voor de paus' mogen realiseren", schrijft Deckers op zijn Facebookpagina.

Sinds 1988
Deckers is al sinds 1988 betrokken bij de versiering van het plein bij de Sint-Pieter. Hij heeft tientallen arrangementen ontworpen. De bloemenversiering wordt traditioneel aangeboden door de Nederlandse sierteeltbranche.

Urbi et Orbi
De paus spreekt op eerste paasdag traditioneel de paaszegen Urbi et Orbi uit. Hij werd daarbij tot voor kort omringd door een bloemenzee uit Nederland. Het Sint-Pietersplein in Rome was in 2019 bijvoorbeeld versierd met zo'n 30 ton aan bloemen, planten en bomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen