Overslaan en naar de inhoud gaan

Poster voor hulp tijdens coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 18:22

Alle huishoudens in de gemeente Roermond krijgen deze week een poster in de brievenbus. De actie is bedoeld om mensen te stimuleren elkaar te helpen tijdens de coronacrisis.

Op de poster kunnen mensen aangeven of ze hulp nodig hebben of hulp aanbieden.

Initiatief
De raamposter is een initiatief van alle partijen in de Roermondse gemeenteraad. Ze hebben het idee afgekeken van Groningen, waar een soortgelijke actie loopt. In de Jo Gerrishal werden de posters dinsdagmiddag uitgedeeld aan tientallen bezorgers, die hebben verspreid. Uiteraard werd daarbij de maatregel van anderhalve meter afstand in acht genomen.

Video: L1

Twee kanten
De posters hebben twee kanten: een groene en een rode. De groene kant geeft aan dat je kunt helpen en de rode kant betekent dat je wel wat hulp kunt gebruiken. "Laten we dus hopen dat er vooral groene posters te zien zijn, dat zou een goed teken zijn", zegt een van de bezorgers.

De initiatiefnemers hebben geen idee hoeveel posters opgehangen worden.

Foute bedoelingen
Het idee is dat eenzame ouderen of andere hulpbehoevenden hun telefoonnummer op de poster zetten en die voor het raam hangen. Nodigt dat niet ook mensen uit met minder goede bedoelingen? "Je moet je ook niet door wildvreemden laten helpen, maar door mensen uit de buurt, die je wel eens hebt gezien en waar je vertrouwen in hebt", zegt ambassadeur Moniek Simons.

Idee
Raadslid Ben Peters, beter bekend als Big Benny, heeft daar nog wel een idee over. "Als je hulp nodig hebt, kun je het beter bij een buur of een familielid ophangen, dan zit er nog een schakel tussen."

De posters worden uiterlijk woensdag bezorgd.

poster3

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen