Overslaan en naar de inhoud gaan

Poster voor hulp tijdens coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 18:22

Alle huishoudens in de gemeente Roermond krijgen deze week een poster in de brievenbus. De actie is bedoeld om mensen te stimuleren elkaar te helpen tijdens de coronacrisis.

Op de poster kunnen mensen aangeven of ze hulp nodig hebben of hulp aanbieden.

Initiatief
De raamposter is een initiatief van alle partijen in de Roermondse gemeenteraad. Ze hebben het idee afgekeken van Groningen, waar een soortgelijke actie loopt. In de Jo Gerrishal werden de posters dinsdagmiddag uitgedeeld aan tientallen bezorgers, die hebben verspreid. Uiteraard werd daarbij de maatregel van anderhalve meter afstand in acht genomen.

Video: L1

Twee kanten
De posters hebben twee kanten: een groene en een rode. De groene kant geeft aan dat je kunt helpen en de rode kant betekent dat je wel wat hulp kunt gebruiken. "Laten we dus hopen dat er vooral groene posters te zien zijn, dat zou een goed teken zijn", zegt een van de bezorgers.

De initiatiefnemers hebben geen idee hoeveel posters opgehangen worden.

Foute bedoelingen
Het idee is dat eenzame ouderen of andere hulpbehoevenden hun telefoonnummer op de poster zetten en die voor het raam hangen. Nodigt dat niet ook mensen uit met minder goede bedoelingen? "Je moet je ook niet door wildvreemden laten helpen, maar door mensen uit de buurt, die je wel eens hebt gezien en waar je vertrouwen in hebt", zegt ambassadeur Moniek Simons.

Idee
Raadslid Ben Peters, beter bekend als Big Benny, heeft daar nog wel een idee over. "Als je hulp nodig hebt, kun je het beter bij een buur of een familielid ophangen, dan zit er nog een schakel tussen."

De posters worden uiterlijk woensdag bezorgd.

poster3

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen