Overslaan en naar de inhoud gaan

Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen

Geplaatst opmaandag 15 mei 2017 - 16:35

Het provinciebestuur heeft een positief advies gegeven aan PvdA-minister Ronald Plasterk over de vorming van de nieuwe gemeente Beekdaelen.

Die moet op 1 januari 2019 ontstaan na een fusie van Onderbanken, Schinnen en Nuth.

Stap vooruit
De op 2 mei verstuurde brief is helemaal in lijn met de opstelling van het provinciebestuur tot nu toe. De drie gemeenten hebben een duidelijke visie en ambitie en er is voldoende draagvlak voor de herindeling. "De fusie zorgt ook voor meer balans in de regio tussen stedelijke gemeenten en de meer landelijke functie van Onderbanken, Schinnen en Nuth", aldus het provinciebestuur. Wel blijft samenwerking onverminderd van belang.

Aandachtspunten
Als belangrijke aandachtspunten worden in het advies genoemd een actief kernenbeleid en het stimuleren en ondersteunen van burgerparticipatie. Het is nu aan minister Plasterk om een concreet herindelingsvoorstel naar de Tweede Kamer te sturen. Die heeft vervolgens het laatste woord.

De verwachting is dat de kamer ja zegt tegen de fusie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie Limburgse gemeenten gaan twee keer naar de stembus
Tweede Kamer stemt in met fusie Beekdaelen
LIVE: Beekdaelen stemt
Ook Eerste Kamer stemt in met fusie Beekdaelen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen