Overslaan en naar de inhoud gaan

Positie burgemeester Eijsden-Margraten ter discussie

Geplaatst opmaandag 29 maart 2021 - 16:41

De gemeenteraad van Eijsden-Margraten laat de positie van burgemeester Dieudonné Akkermans afhangen van de uitkomst van het onderzoek naar het subsidieschandaal binnen stichting IKL.

Dat laten verschillende fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Eijsden-Margraten weten aan L1.

Falend toezicht
De positie van Akkermans wordt besproken omdat hij behalve burgemeester ook voorzitter was van de Raad van Toezicht van stichting IKL. De voormalig directeur van die stichting, Herman Vrehen, zou tonnen aan subsidies hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen die opdrachten uitvoerden voor IKL. Ook zou hij zich als directeur laten inhuren tegen een te hoog tarief.

Lees ook: IKL onder verscherpt toezicht Bureau Fondswerving

Vijf weken
De Raad van Toezicht van Stichting IKL heeft ondertussen aangegeven af te treden en een extern bureau onderzoek te laten doen naar de gang van zaken binnen IKL. De verwachting is dat de uitkomst van dat onderzoek zo'n vijf weken op zich laat wachten. Het is niet bekend of de stichting ook aangifte heeft gedaan tegen oud-voorzitter Vrehen.

Geloofwaardigheid
Franklin Boon van oppositiepartij D66 in de gemeenteraad wil nog niet vooruitlopen op de zaken. "We wachten het onderzoek af. Feit is wel dat de geloofwaardigheid van de burgemeester onder geen beding ter discussie kan staan." John Nelissen van coalitiepartij Eijsden Margraten Lokaal (EML) onderschrijft dit standpunt en weerhoudt zich van verder commentaar: "Als zijn integriteit is aangetast, rest ons niks dan stappen te nemen. Maar het is nog te prematuur om daarop vooruit te lopen."

Dieudonné Akkermans was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen