Overslaan en naar de inhoud gaan

Portugese topclub laatste deelnemer Handbaldagen

Geplaatst opmaandag 13 november 2017 - 22:55

Het programma van de Limburgse Handbal Dagen is rond, want de organisatie heeft de achtste ploeg vastgelegd voor het tophandbaltoernooi.

ABC/UMinho Braga, een absolute topclub uit Portugal, completeert het deelnemersveld van het toernooi, dat voor de dertigste keer direct na kerst op de agenda staat.

Prijzenkast
​Braga werd twee seizoenen geleden landskampioen en stond toen ook in de finale van de EHF Challenge Cup. Bovendien heeft de club een erelijst waar je 'U' tegen zegt. De ploeg werd dertien keer Portugees kampioen, won twaalf beker en pakte zeven Portugese Supercups.

Winnaar LHD
In 2015 zegevierde de Portugese ploeg nog in de finale van de Limburgse Handbal Dagen (LHD) door Viking
Handball uit Noorwegen te verslaan. Dat deed het destijds met een eindstand van 34-28.

Compleet deelnemersveld
Naast
Braga nemen met Dynamo Astrachan, Halden Tophandball en uiteraard het Sittardse OCI Lions nog drie andere oud-winnaars aan de LHD deel. Verder staan Bevo HC uit Panningen, het nationale handbalteam van Israël, Club Balonmano Benidorm en HD Odorheiu Secuiesc uit Roemenië op de deelnemerslijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen