Overslaan en naar de inhoud gaan

Portugese jeugdinternational verkast naar Fortuna

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 13:07

Fortuna Sittard heeft zich per direct versterkt met de Luxemburgse Portugees Michael Pinto (24).

De linksback heeft een contract getekend tot medio 2020.

Lees ook: Fortuna hengelt Servische jeugdinternational binnen

Jeugdinternational
Pinto, die in het Luxemburgse Ettelbruck op aarde kwam, bezit ook de Portugese nationaliteit. Voor Portugal speelde hij verschillende jeugdinterlands, zowel voor het Onder 18- als voor het Onder 20-team. Met die laatste lichting kwam hij ook uit op het wereldkampioenschap voor spelers onder de twintig jaar oud.

Internationale transfers
In zijn nog prille carriere deed Pinto verschillende clubs aan. Hij begon zijn loopbaan in de jeugd van het Franse FC Metz en verkaste in 2010 naar de hoog aangeschreven opleiding van Sporting Portugal. Die club leende hem in 2015 weer uit aan het Spaanse Recreativo Huelva.

Niet doorgebroken
Uiteindelijk is de verdediger nooit doorgebroken bij Sporting Portugal. De club liet hem in 2016 transfervrij competitiegenoot Belenenses verkassen. Daar kwam hij vorig seizoen amper aan de bak, waarop de club afgelopen zomer besloot om Pinto te verhuren aan União Madeira. Daar leefde de back dit seizoen op; hij had regelmatig een basisplaats en kwam tot vijftien wedstrijden voor de Portugese tweedeklasser.

Vastigheid
In zijn zoektocht naar vastigheid, is de voormalig jeugdinternational uitgekomen bij Fortuna Sittard. Die club neemt hem over van zijn oorspronkelijke werkgever, Belenenses. Zijn huurcontract bij União Madeira is ontbonden. Het is niet duidelijk of Fortuna een transfersom heeft moeten betalen voor 'Mica', zoals zijn voetbalnaam luidt.

Portugese kliek
Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün is verheugd over de transfer. "Ik weet zeker dat we met Mica wéér een speler in huis halen die de fans in vervoering zal brengen", zegt hij. Pinto vergroot in Sittard de Portugese enclave; hij komt er landgenoten André Vidigal, Miguel Santos en Lisandro Semedo tegen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen