Overslaan en naar de inhoud gaan

Portugese jeugdinternational verkast naar Fortuna

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 13:07

Fortuna Sittard heeft zich per direct versterkt met de Luxemburgse Portugees Michael Pinto (24).

De linksback heeft een contract getekend tot medio 2020.

Lees ook: Fortuna hengelt Servische jeugdinternational binnen

Jeugdinternational
Pinto, die in het Luxemburgse Ettelbruck op aarde kwam, bezit ook de Portugese nationaliteit. Voor Portugal speelde hij verschillende jeugdinterlands, zowel voor het Onder 18- als voor het Onder 20-team. Met die laatste lichting kwam hij ook uit op het wereldkampioenschap voor spelers onder de twintig jaar oud.

Internationale transfers
In zijn nog prille carriere deed Pinto verschillende clubs aan. Hij begon zijn loopbaan in de jeugd van het Franse FC Metz en verkaste in 2010 naar de hoog aangeschreven opleiding van Sporting Portugal. Die club leende hem in 2015 weer uit aan het Spaanse Recreativo Huelva.

Niet doorgebroken
Uiteindelijk is de verdediger nooit doorgebroken bij Sporting Portugal. De club liet hem in 2016 transfervrij competitiegenoot Belenenses verkassen. Daar kwam hij vorig seizoen amper aan de bak, waarop de club afgelopen zomer besloot om Pinto te verhuren aan União Madeira. Daar leefde de back dit seizoen op; hij had regelmatig een basisplaats en kwam tot vijftien wedstrijden voor de Portugese tweedeklasser.

Vastigheid
In zijn zoektocht naar vastigheid, is de voormalig jeugdinternational uitgekomen bij Fortuna Sittard. Die club neemt hem over van zijn oorspronkelijke werkgever, Belenenses. Zijn huurcontract bij União Madeira is ontbonden. Het is niet duidelijk of Fortuna een transfersom heeft moeten betalen voor 'Mica', zoals zijn voetbalnaam luidt.

Portugese kliek
Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün is verheugd over de transfer. "Ik weet zeker dat we met Mica wéér een speler in huis halen die de fans in vervoering zal brengen", zegt hij. Pinto vergroot in Sittard de Portugese enclave; hij komt er landgenoten André Vidigal, Miguel Santos en Lisandro Semedo tegen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen