Overslaan en naar de inhoud gaan

Portugees bekent betrokkenheid bij dood van vrouw in Blerick

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 17:51

De Portugees die verdacht wordt van het doden van een 26-jarige vrouw in Blerick, heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de steekpartij.

Dit laat het Openbaar Ministerie (OM) weten in een persbericht. De rechter-commissaris heeft de 39-jarige man voor veertien dagen vastgezet.

Uitgeleverd
Bij een steekpartij in een woonwijk in Blerick is 8 december een 26-jarige vrouw uit Venlo overleden. De verdachte sloeg na de steekpartij op de vlucht. Twee dagen later werd de Portugees in Spanje opgepakt op verzoek van de Nederlandse politie en uitgeleverd aan Nederland.

Soortgelijk delict
Volgens het OM heeft de man een al eerder soortgelijk delict gepleegd in Engeland in 2005. Zijn gevangenisstraf daarvoor heeft hij in Portugal uitgezeten.

Lees ook: Verdachte steekpartij pleegde eerder soortgelijk delict

Afspraak bij de politie
Op de dag waarop ze om het leven kwam, had het slachtoffer een afspraak bij de politie. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar. De Portugees had de vrouw berichten gestuurd.

Lees ook: Steekpartij Blerick: slachtoffer had afspraak bij politie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen