Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Portugees bedreigd na wurgen collega in Amstenrade

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 12:58

De Portugese stratenmaker Daniel Joaquim S. (24) is naar eigen zeggen bedreigd, nadat hij landgenoot en collega Michel Mourao Gonçalves (24) wurgde in Amstenrade.

De dreigementen zouden uit de richting van de familie van het slachtoffer komen. "Het gaat om ernstige bedreigingen", vertelt advocaat Theo Boumans.

Lees ook: Dood van Portugees: 'Wat heb je gezegd, hoerenjong?'

Portugese afrekening
Volgens de raadsman heeft de familie van Michel gedreigd met een afrekening. "Iets in de lijn van: 'Als je klaar bent bij de rechter, rekenen wij met je af.' Ik heb meteen geschakeld met de officier van justitie." Die loopt echter tegen wat moeilijkheden aan. "De vermeende bedreigingen komen uit Portugal. Daarnaast is meneer Boumans om meer informatie gevraagd, maar daar hebben we geen antwoord op gekregen."

Geheime affaire
Michel kwam op 28 juli 2018 om het leven tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Hij werd gewurgd. Vier Portugese stratenmakers verbleven tijdelijk in een woning in Amstenrade. Ze waren bezig met een project in België. Het liep uit de klauwen, omdat verdachte Daniel stiekem contact zou hebben met de vrouw van Michel. "Wat heb je tegen mijn vrouw gezegd, hoerenjong?", is te horen op beelden die van het incident zijn gemaakt.

Huilende Daniel
Inmiddels zit Daniel een half jaar in voorarrest, reden voor advocaat Boumans om te vragen of het voorarrest kan worden opgeheven. "Ik wil terug naar mijn familie in Portugal, naar mijn kind", voegde een huilende Daniel daar aan toe. "Echt, ik doe alles wat jullie willen. Ik meld me elke dag op het politiebureau." De rechter wees dat verzoek echter af. Er zou sprake zijn van ernstige bezwaren.

In mei wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Dan zal de officier van justitie ook met een strafeis komen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen