Overslaan en naar de inhoud gaan

Portretfoto uit Melderslo bij mooiste ter wereld

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 5:59

Een foto van Suu Schoemakers uit Melderslo is een van de mooiste portretten ter wereld van dit jaar.

De 14-jarige Suu is geboren in China en op jonge leeftijd geadopteerd door Laura en Ruud Schoemakers.

Arm
Suu mist een deel van haar linkeronderarm, maar dat beperkt haar geenszins. Zo voetbalt ze fanatiek bij de jeugd in Melderslo.

Te weinig foto's
Haar moeder vond dat er te weinig foto’s van mensen met een handicap in de media verschenen. Ze liet foto’s maken van Suu en haar oudere zus, en plaatste die op social media. "Je ziet altijd maar de perfecte mensen, en daar wilde ik verandering in brengen", zegt Laura. De foto’s trokken de aandacht van de Amsterdamse fotografe Justine Tjallings. Zij wilde Suu graag zelf vastleggen en zo geschiedde. Laura en Suu gingen naar Amsterdam en de foto werd gemaakt.

Italië
De foto werd gepubliceerd in de Italiaanse editie van het modetijdschrift Vogue en tentoongesteld in Milaan. Suu werd uitgenodigd om naar Italië te komen, maar ze paste beleefd. "Ik kon wel naar Milaan, maar we hadden een wedstrijd met mijn team, en dat wilde ik niet in de steek laten."

Finale
De foto van Suu was één van de negen finalisten voor de Lensculture Portrait Award, oftewel de mooiste portretfoto van de wereld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen