Overslaan en naar de inhoud gaan

Portretfoto uit Melderslo bij mooiste ter wereld

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 5:59

Een foto van Suu Schoemakers uit Melderslo is een van de mooiste portretten ter wereld van dit jaar.

De 14-jarige Suu is geboren in China en op jonge leeftijd geadopteerd door Laura en Ruud Schoemakers.

Arm
Suu mist een deel van haar linkeronderarm, maar dat beperkt haar geenszins. Zo voetbalt ze fanatiek bij de jeugd in Melderslo.

Te weinig foto's
Haar moeder vond dat er te weinig foto’s van mensen met een handicap in de media verschenen. Ze liet foto’s maken van Suu en haar oudere zus, en plaatste die op social media. "Je ziet altijd maar de perfecte mensen, en daar wilde ik verandering in brengen", zegt Laura. De foto’s trokken de aandacht van de Amsterdamse fotografe Justine Tjallings. Zij wilde Suu graag zelf vastleggen en zo geschiedde. Laura en Suu gingen naar Amsterdam en de foto werd gemaakt.

Italië
De foto werd gepubliceerd in de Italiaanse editie van het modetijdschrift Vogue en tentoongesteld in Milaan. Suu werd uitgenodigd om naar Italië te komen, maar ze paste beleefd. "Ik kon wel naar Milaan, maar we hadden een wedstrijd met mijn team, en dat wilde ik niet in de steek laten."

Finale
De foto van Suu was één van de negen finalisten voor de Lensculture Portrait Award, oftewel de mooiste portretfoto van de wereld.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen