Overslaan en naar de inhoud gaan

Portretfoto uit Melderslo bij mooiste ter wereld

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 5:59

Een foto van Suu Schoemakers uit Melderslo is een van de mooiste portretten ter wereld van dit jaar.

De 14-jarige Suu is geboren in China en op jonge leeftijd geadopteerd door Laura en Ruud Schoemakers.

Arm
Suu mist een deel van haar linkeronderarm, maar dat beperkt haar geenszins. Zo voetbalt ze fanatiek bij de jeugd in Melderslo.

Te weinig foto's
Haar moeder vond dat er te weinig foto’s van mensen met een handicap in de media verschenen. Ze liet foto’s maken van Suu en haar oudere zus, en plaatste die op social media. "Je ziet altijd maar de perfecte mensen, en daar wilde ik verandering in brengen", zegt Laura. De foto’s trokken de aandacht van de Amsterdamse fotografe Justine Tjallings. Zij wilde Suu graag zelf vastleggen en zo geschiedde. Laura en Suu gingen naar Amsterdam en de foto werd gemaakt.

Italië
De foto werd gepubliceerd in de Italiaanse editie van het modetijdschrift Vogue en tentoongesteld in Milaan. Suu werd uitgenodigd om naar Italië te komen, maar ze paste beleefd. "Ik kon wel naar Milaan, maar we hadden een wedstrijd met mijn team, en dat wilde ik niet in de steek laten."

Finale
De foto van Suu was één van de negen finalisten voor de Lensculture Portrait Award, oftewel de mooiste portretfoto van de wereld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen