Overslaan en naar de inhoud gaan

Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 18:49

Bij de invallen die zaterdagmiddag in Venlo zijn gedaan, is beslag gelegd op ongeveer 400.000 euro, een Porsche en een Maserati.

Het Openbaar Ministerie verdenkt 'een recyclingbedrijf uit Noord-Limburg' van witwassen en het overtreden van milieuregels. De naam van het bedrijf wil het OM niet noemen, maar uit de aanwezigheid van de instanties bij Geerlings Metaalrecycling is het wel duidelijk dat het om dat bedrijf moet gaan.

Verborgen ruimtes
De politie en de FIOD doorzoeken zaterdag ook een accountantskantoor en de woningen van drie functionarissen van het bedrijf. Daarbij krijgen ze hulp van twee gespecialiseerde teams van defensie. Die zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in hele kleine ruimtes of ruimtes met weinig of geen licht. Ook kan het zoekteam met speciale apparatuur verborgen ruimtes ontdekken.

Lees ook: Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Het strafrechtelijk onderzoek op het bedrijfsterrein zal volgens justitie nog enkele dagen in beslag nemen. De omgeving van het pand aan de James Cookweg is afgezet.

De bedrijfsvoering van het bedrijf is stilgelegd voor de doorzoeking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen