Overslaan en naar de inhoud gaan

Populariteit vrouwenvoetbal blijft toenemen

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 18:33

Vrouwenvoetbal is steeds populairder dankzij de Oranjeleeuwinnen die momenteel bezig zijn aan het WK in Frankrijk.

De belangstelling voor het Nederlandse Vrouwenteam is het grootst bij jonge meiden.

Flinke impuls
In 2017 gaf de Europese titel van de Oranjeleeuwinnen het vrouwenvoetbal al een flinke impuls. Na de overwinning gisteren tegen Nieuw-Zeeland willen nog meer meiden Lieke Martens en haar collega's volgen. Want stel je voor dat de beste voetbalsters van Nederland datgene doen wat de mannen nooit gelukt is: de wereldtitel pakken.

Wereldkampioenschap
Tijdens de Ladies Cup van VV Scharn gaven jonge voetbalsters spontaan uiting aan hun wens dat ze hopen dat de Nederlandse vrouwen de sensatie worden van het huidige Wereldkampioenschap. De tieners vereenzelvigen zich moeiteloos met hun idolen. Vooral zelf in een oranje tenue spelen levert veel associaties op. De namen van de speelsters van het Nederlandse Vrouwenteam zijn meer dan bekend bij de jeugd.

Optimistisch
De jonge meisjes, die zelf ook met veel plezier en bijna net zo fanatiek tegen een bal schoppen, zijn optimistisch over de kansen van Oranje op het WK. Dat de eerste wedstrijd moeizaam verliep tegen Nieuw-Zeeland, is iedereen vanwege de winst alweer vergeten.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen