Overslaan en naar de inhoud gaan

Populariteit vrouwenvoetbal blijft toenemen

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 18:33

Vrouwenvoetbal is steeds populairder dankzij de Oranjeleeuwinnen die momenteel bezig zijn aan het WK in Frankrijk.

De belangstelling voor het Nederlandse Vrouwenteam is het grootst bij jonge meiden.

Flinke impuls
In 2017 gaf de Europese titel van de Oranjeleeuwinnen het vrouwenvoetbal al een flinke impuls. Na de overwinning gisteren tegen Nieuw-Zeeland willen nog meer meiden Lieke Martens en haar collega's volgen. Want stel je voor dat de beste voetbalsters van Nederland datgene doen wat de mannen nooit gelukt is: de wereldtitel pakken.

Wereldkampioenschap
Tijdens de Ladies Cup van VV Scharn gaven jonge voetbalsters spontaan uiting aan hun wens dat ze hopen dat de Nederlandse vrouwen de sensatie worden van het huidige Wereldkampioenschap. De tieners vereenzelvigen zich moeiteloos met hun idolen. Vooral zelf in een oranje tenue spelen levert veel associaties op. De namen van de speelsters van het Nederlandse Vrouwenteam zijn meer dan bekend bij de jeugd.

Optimistisch
De jonge meisjes, die zelf ook met veel plezier en bijna net zo fanatiek tegen een bal schoppen, zijn optimistisch over de kansen van Oranje op het WK. Dat de eerste wedstrijd moeizaam verliep tegen Nieuw-Zeeland, is iedereen vanwege de winst alweer vergeten.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen