Overslaan en naar de inhoud gaan

Populariteit vrouwenvoetbal blijft toenemen

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 18:33

Vrouwenvoetbal is steeds populairder dankzij de Oranjeleeuwinnen die momenteel bezig zijn aan het WK in Frankrijk.

De belangstelling voor het Nederlandse Vrouwenteam is het grootst bij jonge meiden.

Flinke impuls
In 2017 gaf de Europese titel van de Oranjeleeuwinnen het vrouwenvoetbal al een flinke impuls. Na de overwinning gisteren tegen Nieuw-Zeeland willen nog meer meiden Lieke Martens en haar collega's volgen. Want stel je voor dat de beste voetbalsters van Nederland datgene doen wat de mannen nooit gelukt is: de wereldtitel pakken.

Wereldkampioenschap
Tijdens de Ladies Cup van VV Scharn gaven jonge voetbalsters spontaan uiting aan hun wens dat ze hopen dat de Nederlandse vrouwen de sensatie worden van het huidige Wereldkampioenschap. De tieners vereenzelvigen zich moeiteloos met hun idolen. Vooral zelf in een oranje tenue spelen levert veel associaties op. De namen van de speelsters van het Nederlandse Vrouwenteam zijn meer dan bekend bij de jeugd.

Optimistisch
De jonge meisjes, die zelf ook met veel plezier en bijna net zo fanatiek tegen een bal schoppen, zijn optimistisch over de kansen van Oranje op het WK. Dat de eerste wedstrijd moeizaam verliep tegen Nieuw-Zeeland, is iedereen vanwege de winst alweer vergeten.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen