Overslaan en naar de inhoud gaan

Populariteit eerste communie tanende

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 15:03

Steeds minder kinderen doen nog hun eerste heilige communie.

Op Hemelvaartsdag en de weekenden erna ontvangen de Limburgse communicantjes hun eerste hostie. Maar het aantal kinderen dat de communie nog doet, loopt al jarenlang terug.

Bijna gehalveerd
Deden tien jaar geleden nog bijna 8000 Limburgse kinderen hun communie, intussen is het aantal communicantjes bijna gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van het Bisdom Roermond. Belangrijke oorzaak is de ontkerkelijking: ouders gaan niet meer naar de kerk en hun kinderen worden niet meer vanzelf gedoopt. En doen dus ook hun communie niet.

Minder geboortes
Volgens het bisdom speelt ook mee dat er minder kinderen geboren worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen