Overslaan en naar de inhoud gaan

Populaire Poels wordt door volle bus ondersteund op WK

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 7:00

Zaterdag om 06.00 uur stappen in Blitterswijck zo'n veertig fans van Wout Poels in de bus om naar het WK wielrennen in Innsbruck te gaan.

Tegen de avond verwachten zij in Tirol aan te komen, gezamenlijk van een diner te genieten en de volgende dag de Sky-renner bij de strijd om de wereldtitel toe te juichen.

Moeder Poels
Tot de fans behoren de moeder van Wout, oud-burgemeester Jos Waals van Venray en Anne Thielen, de sportwethouder van de gemeente, waartoe Blitterswijck behoort. Thielen is als wethouder drukbezet, maar denkt op weg naar Oostenrijk wat tijd te vinden om stukken te lezen. Zondag volgt zij de koers en hoopt dat de renner uit Blitterswijck voor een verrassing gaat zorgen.

Volle bus
Een aantal vrienden van Wout gaat vrijdag al naar Innsbruck en zal zondag, verspreid over het parcours, de Nederlandse renners over de stand van zaken informeren, want oortjes zijn bij het WK taboe. Het plan om met de bus naar Innsbruck te gaan ontstond ruim een maand geleden en werd warm ontvangen bij de fans. In korte tijd waren nagenoeg alle plaatsen in de bus bezet.

Groot scherm
René Poels, oom van Wout en secretaris van de fanclub, verwacht dat de fans vooral in de buurt van de start- en finishzone te vinden zullen zijn. Daar kunnen ze de wedstrijd op een groot scherm volgen en de renners ook meerdere keren voorbij zien komen.

Echt een kans
Hij acht zijn neef in staat om voor een verrassing te zorgen, omdat het parcours volgens hem op Wouts lijf geschreven is. "Het ligt aan de omstandigheden wat er onderweg gaat gebeuren", zegt hij tegen L1. "Als hij in de laatste ronde bij de laatste vijftien zit, dan geef ik hem echt wel een kans."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen