Overslaan en naar de inhoud gaan

Popprijs voor Ragtime Rumours en Parkstad Popstad

Geplaatst opzaterdag 28 september 2019 - 18:01

The Ragtime Rumours en Parkstad Popstad hebben zaterdag de Limburgse Popprijs 2019 gewonnen.

De uitreiking vond plaats in poppodium Volt in Sittard. Gedeputeerde Ger Koopmans reikte de Limburgse Popprijs uit in de vorm van een award, die is ontworpen door de Venlose vormgever Daan de Haan.

Ragtime Rumours
De Midden-Limburgse formatie Ragtime Rumours won de prijs in de categorie ‘Artiest’ en ontving een cheque ter waarde van 1000 euro. Deze mag de band gebruiken om de muzikale carrière een boost te geven.

Parkstad Popstad
Parkstad Popstad ontving de prijs in de categorie ‘Sector’. Parkstad Popstad is een collectief waarbij gemeenten, poppodia, muziekscholen en artiesten in de Parkstad-regio zijn aangesloten. Deze ‘mini-muziekindustrie’ krijgt een cheque van 3000 euro om te investeren in het collectief.

Eerste keer
De uitreiking vond zaterdagvond plaats in Sittard, tijdens de jaarlijkse conferentie voor de Limburgse popsector. Het is voor het eerst dat de Limburgse Popprijs wordt toegekend.

De Limburgse Popprijs is een initatief van Pop in Limburg. Dat is een koepelorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning en ontwikkeling van de Limburgse popcultuur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen