Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Poortjes op NS-station Sittard gaan nu echt dicht

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 17:09

De toegangspoortjes op het NS-station in Sittard worden naar verwachting eind februari in gebruik genomen. Het stadsbestuur van Sittard-Geleen is dinsdag hiermee akkoord gegaan.

De poortjes werden eind 2011 al geplaatst. Jarenlang hebben de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente gesoebat over de poortjes, die als een middel worden gezien om zwartrijders uit treinen te weren en daarmee agressie tegen te gaan.

Spoortunnel
De poortjes sluiten de spoortunnel van het station af. Alleen reizigers kunnen met een ov-pas er door. Maar de tunnel wordt ook gebruikt door veel passanten, die vanuit de wijk Limbrichterveld naar het centrum willen of omgekeerd.

Gratis pas
De NS biedt omwonenden en belanghebbenden nu de mogelijkheid aan gratis een passagepas aan te vragen, waarmee zij toch de poortjes kunnen passeren.

Volgens verkeerswethouder Bert Kamphuis (D66) is gebleken dat andere oplossingen niet haalbaar zijn, zoals het verplaatsen van de toegangspoortjes naar de ingangen van de perrons.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sittard zoekt zelf alternatief voor passagepas station
Ontspoorde locomotief weer op rails getakeld
Toegangspoortjes station Sittard definitief dicht
Locomotief ontspoord op station Sittard
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen