Overslaan en naar de inhoud gaan

Poortgebouw en smederij mijlpalen herbouw Slot Schaesberg

Geplaatst opzaterdag 25 september 2021 - 15:40

In het jarenlange restauratieproject van Slot Schaesberg is vrijdag officieel begonnen met de herbouw van het poortgebouw.

Het officiële moment werd bijgewoond door Johannes Graf von Schaesberg, de laatste telg van het adellijke geslacht dat ooit het kasteel bezat.

Smederij
Ook is dit weekend de smederij bij het slot in gebruik genomen, waar onderdelen voor het slot op een ambachtelijke manier gemaakt gaan worden. Daarnaast wordt de smederij ook gebruikt om nieuwe metaalbewerkers op te leiden. Dat gebeurt in samenwerking met het Nederlands Gilde van Kunst-, Sier-, en Restauratiesmeden NGK.

Lees ook: Kasteel Schaesberg wordt eigen baas: herstel versneld

Wederopbouw
Het kasteel uit de zestiende eeuw raakte in de loop van de 19e en 20ste eeuw steeds meer in verval, en in 1968 werd wat er nog restte van de voorburcht zelfs gesloopt. In 2012 is begonnen met de wederopbouw. De bedoeling is dat tijdens de werkzaamheden ook mensen worden opgeleid in traditionele bouwtechnieken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen