Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Poorten azc Weert waren bijna etmaal gesloten

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 16:08

Het nieuwe asielzoekerscentrum in de kazerne in Weert is 21 uur lang gesloten geweest. Er mochten geen bewoners in of uit.

Vrijdag om 12:00 uur ging het azc weer open.

Gezondheid
De tijdelijke afsluiting was op last van burgemeester Jos Heijmans. Hij kreeg donderdagmiddag signalen dat niet alle bewoners een gezondheidscheck hadden gehad nadat een kind uit het centrum met een verdenking van tbc in het ziekenhuis was opgenomen. Om 15:00 uur donderdagmiddag ging de poort daarom op slot.

Het kind bleek geen tbc-besmetting te hebben. Na overleg met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), de GGD, het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Weertse ziekenhuis gaf Heijmans om 12:00 uur toestemming om het kazernecomplex weer te openen.

Ziekte
De kans op de aanwezigheid van een besmettelijke ziekte en de overdracht daarvan is heel klein, vinden de deskundigen.

Burgemeester Heijmans: “De bevoegde instanties hadden mij verzekerd dat iedereen medisch gescreend zou zijn. Zo heb ik dat ook tijdens de bewonersavond verteld. Toen er twijfel was heb ik het azc tijdelijk gesloten uit zorg voor onze inwoners en de asielzoekers. Gelukkig bleken mijn zorgen niet terecht."

Versneld
De burgemeester heeft nu met de GGD afgesproken om de medische screeningen versneld uit te voeren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
250 Weertenaren bezoeken bijeenkomst over azc
anp
'Gemeenten willen meer invloed bij opvang vluchtelingen'
ANP
Burgemeester Weert blijft Syrisch gezin steunen
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen