Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Poorten azc Weert waren bijna etmaal gesloten

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 16:08

Het nieuwe asielzoekerscentrum in de kazerne in Weert is 21 uur lang gesloten geweest. Er mochten geen bewoners in of uit.

Vrijdag om 12:00 uur ging het azc weer open.

Gezondheid
De tijdelijke afsluiting was op last van burgemeester Jos Heijmans. Hij kreeg donderdagmiddag signalen dat niet alle bewoners een gezondheidscheck hadden gehad nadat een kind uit het centrum met een verdenking van tbc in het ziekenhuis was opgenomen. Om 15:00 uur donderdagmiddag ging de poort daarom op slot.

Het kind bleek geen tbc-besmetting te hebben. Na overleg met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), de GGD, het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Weertse ziekenhuis gaf Heijmans om 12:00 uur toestemming om het kazernecomplex weer te openen.

Ziekte
De kans op de aanwezigheid van een besmettelijke ziekte en de overdracht daarvan is heel klein, vinden de deskundigen.

Burgemeester Heijmans: “De bevoegde instanties hadden mij verzekerd dat iedereen medisch gescreend zou zijn. Zo heb ik dat ook tijdens de bewonersavond verteld. Toen er twijfel was heb ik het azc tijdelijk gesloten uit zorg voor onze inwoners en de asielzoekers. Gelukkig bleken mijn zorgen niet terecht."

Versneld
De burgemeester heeft nu met de GGD afgesproken om de medische screeningen versneld uit te voeren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
250 Weertenaren bezoeken bijeenkomst over azc
anp
'Gemeenten willen meer invloed bij opvang vluchtelingen'
ANP
Burgemeester Weert blijft Syrisch gezin steunen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen