Overslaan en naar de inhoud gaan

Poortactie bij printerfabriek Océ tegen ontslag

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 12:58

De vakbonden hebben dinsdag poortacties gehouden bij Océ in Venlo. De vakbonden voeren actie omdat de printerfabriek een reorganisatie wil doorvoeren.

Hierdoor verliezen 30 man op de verkoopafdeling hun baan.

Sociaal plan
De vakbonden waren in onderhandeling met Océ over een sociaal plan. Maar dat is op niets uitgelopen. "De directie kwam met een Océ-onwaardig bod", zegt Rene Jongen van CNV Vakmensen. "Vergeleken met het oude sociaal plan krijgen de medewerkers maar een derde ontslagvergoeding mee."

Vergoeding
De vakbonden
FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie willen minimaal 2 keer de geldende transitievergoeding. Océ wil niet verder gaan dan een factor van 1,7. Voor de vakbonden is een goed nieuw sociaal plan van groot belang. "Het gaat slecht in de printermarkt. Dat merkt ook Océ. Nieuwe, grotere reorganisaties zijn niet ondenkbaar."

In Venlo werken zo’n 3400 mensen. Volgens Jongen wordt Océ gegijzeld door de Japanse eigenaar Canon. Die wil geen water bij de wijn doen. "Ze zetten ook de medewerkers onder druk. Binnen tien dagen moeten ze beslissen of ze akkoord gaan met het aanbod van Océ. Zo niet dan krijgen ze nog minder."

De bonden houden morgen een ledenraadpleging. De bonden sluiten niet uit dat de acties worden uitgebreid.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen