Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolzussen: 'In de finale gaat het hard tegen hard'

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 20:48

Afgelopen weekend beheersten de zussen Rademakers het NK Poolbiljart in Tiel. Tamara Peeters-Rademakers won drie titels en Melissa Kuys-Rademakers werd Nederlands kampioene bij het 10-ball.

Melissa moest zich vorig jaar met één bronzen plak tevreden stellen.

Samen
Tamara vertelt tegen L1 dat dit jaar dezelfde speelsters aan het NK deelnamen, maar dat het niveau aanmerkelijk hoger was dan bij het vorige NK. "Wij staan er niet alleen, maar samen", vervolgt de veelvuldig Nederlands kampioene.

Hard tegen hard
"Als we het tegen elkaar moeten opnemen in de finale, staan wij allebei 'aan' en zijn wij ook gewoon elkaars tegenstander." Volgens Tamara gaat het dan hard tegen hard. "Ondanks het feit dat we regelmatig finalepartijen tegen elkaar spelen, zijn het mentaal toch moeilijke wedstrijden. Onder het motto 'moge de beste winnen' gaan we dan de strijd aan.

Druk
Tamara kan terugkijken op een goed jaar en gaat nu een drukke periode tegemoet. Door haar goede resultaten bij het EK in Veldhoven wordt ze door de bond nu naar alle Eurotour-wedstrijden afgevaardigd. Volgende week speelt zij in Oostenrijk en een maand later in Italië. In november gaat zij ook nog naar New York voor een toernooi.

Aan staan
De Geleense poolbiljartster hoeft niet veel te trainen. "Het is vooral routine. Ik moet er voor zorgen dat ik lekker in mijn vel zit, fit ben en 'aan sta' . Ik bereid me goed voor op mijn wedstrijden en laat geen kansen liggen, want je moet je tegenstander niet de gelegenheid geven de wedstrijd af te maken."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen