Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolse man moet drie jaar brommen voor dood Jimmy Senden

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2020 - 13:59

De komende drie jaar zit Sebastian O. (29) achter tralies vanwege zijn betrokkenheid bij de dood van Jimmy Senden.

Hij reed onder invloed van alcohol en drugs een auto tegen een zwerfkei en beëindigde daarmee het leven van de 24-jarige Jimmy. Volgens de Poolse man was er geen verband tussen het ongeluk en de dood van de twintiger uit Kerkrade, maar de rechter ziet dat anders.

Lees ook: Spontane ontmoeting met Pools trio werd Jimmy (24) fataal

Straf gehalveerd
Toch legt de rechter niet de zes jaar gevangenisstraf op die justitie twee weken geleden eiste. Justitie stelde bijvoorbeeld dat Sebastian zijn Kerkraadse vriend in hulpeloze toestand achterliet na het ongeluk, maar daar vond de rechter te weinig bewijs voor in het dossier. Ook zette justitie in op 'roekeloosheid', iets dat strafverzwarend werkt, maar de rechter achtte dat niet bewezen.

'Jimmy komt niet terug'
Sebastian krijgt de helft van de geëiste straf, maar mag daarnaast ook tien jaar geen voertuig meer besturen en moet nabestaanden hun materiële schade van ruim 3600 euro terugbetalen. "Ach, we krijgen Jimmy hier toch niet mee terug", verzuchtten zijn ouders na het horen van de straf. "Of hij nou vier, vijf of zes jaar had gekregen."

Toevallige ontmoeting
De laatste uren van Jimmy werden ingeleid door een toevallige ontmoeting met drie Polen in het park bij kasteel Erenstein in Kerkrade. Ze raakten aan de praat en dronken stevig. Uiteindelijk stapte Sebastian, die ook drugs had gebruikt en geen rijbewijs had, achter het stuur van Jimmy's auto. Hij trok met hoge snelheid op, reed al gauw tegen een zwerfkei en stuurde de auto vervolgens een vijver in. De drie Polen kwamen met de schrik vrij. Jimmy overleefde de roerige middag niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen