Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolse man geeft betrokkenheid bij dood Jimmy Senden toe

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 9:23

De 29-jarige Sebastian O. heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de dood van Jimmy Senden (24). Hij bestuurde de auto die op 17 augustus verongelukte in Kerkrade. Jimmy kwam daarbij om het leven.

In beginsel hield de Poolse man vast aan het verhaal dat hij van niets wist. Inmiddels is hij toch gezwicht.

Lees ook: Dode man (24) gevonden in vijver Kerkrade

'Ik heb nog gezocht'
Dat bleek vrijdagmorgen tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank. Sebastian bood nabestaanden van Jimmy ook zijn excuses aan. "Ik zweer het, ik heb nog naar hem gezocht na het ongeluk, maar ik kon hem niet vinden. Anders had ik hem natuurlijk proberen te redden."

Hoge snelheid
Sebastian reed die bewuste zaterdag zijn auto met hoge snelheid tegen een kei, kwam op een brug terecht waar uberhaupt geen auto mag komen en belandde vervolgens in een vijver aan de Oud-Erensteinerweg. Bijrijder Jimmy overleed bij dat ongeluk. Even leek het alsof hij de bestuurder was en simpelweg ongelukkig om het leven was gekomen. Al gauw bleek dat er meer aan de hand was.

Twee maanden stil
Volgens justitie had Sebastian op zijn minst kunnen vermoeden dat Jimmy letsel had opgelopen. Het wordt hem daarom zwaar aangerekend dat hij zich twee maanden van de domme heeft gehouden. Op 3 maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld en hoort de Pool zijn strafeis.

Sebastian heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Mede daarom heeft de rechter besloten zijn voorarrest te verlengen tot de zitting in maart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen