Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolse man geeft betrokkenheid bij dood Jimmy Senden toe

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 9:23

De 29-jarige Sebastian O. heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de dood van Jimmy Senden (24). Hij bestuurde de auto die op 17 augustus verongelukte in Kerkrade. Jimmy kwam daarbij om het leven.

In beginsel hield de Poolse man vast aan het verhaal dat hij van niets wist. Inmiddels is hij toch gezwicht.

Lees ook: Dode man (24) gevonden in vijver Kerkrade

'Ik heb nog gezocht'
Dat bleek vrijdagmorgen tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank. Sebastian bood nabestaanden van Jimmy ook zijn excuses aan. "Ik zweer het, ik heb nog naar hem gezocht na het ongeluk, maar ik kon hem niet vinden. Anders had ik hem natuurlijk proberen te redden."

Hoge snelheid
Sebastian reed die bewuste zaterdag zijn auto met hoge snelheid tegen een kei, kwam op een brug terecht waar uberhaupt geen auto mag komen en belandde vervolgens in een vijver aan de Oud-Erensteinerweg. Bijrijder Jimmy overleed bij dat ongeluk. Even leek het alsof hij de bestuurder was en simpelweg ongelukkig om het leven was gekomen. Al gauw bleek dat er meer aan de hand was.

Twee maanden stil
Volgens justitie had Sebastian op zijn minst kunnen vermoeden dat Jimmy letsel had opgelopen. Het wordt hem daarom zwaar aangerekend dat hij zich twee maanden van de domme heeft gehouden. Op 3 maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld en hoort de Pool zijn strafeis.

Sebastian heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Mede daarom heeft de rechter besloten zijn voorarrest te verlengen tot de zitting in maart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen