Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolse man geeft betrokkenheid bij dood Jimmy Senden toe

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 9:23

De 29-jarige Sebastian O. heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de dood van Jimmy Senden (24). Hij bestuurde de auto die op 17 augustus verongelukte in Kerkrade. Jimmy kwam daarbij om het leven.

In beginsel hield de Poolse man vast aan het verhaal dat hij van niets wist. Inmiddels is hij toch gezwicht.

Lees ook: Dode man (24) gevonden in vijver Kerkrade

'Ik heb nog gezocht'
Dat bleek vrijdagmorgen tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank. Sebastian bood nabestaanden van Jimmy ook zijn excuses aan. "Ik zweer het, ik heb nog naar hem gezocht na het ongeluk, maar ik kon hem niet vinden. Anders had ik hem natuurlijk proberen te redden."

Hoge snelheid
Sebastian reed die bewuste zaterdag zijn auto met hoge snelheid tegen een kei, kwam op een brug terecht waar uberhaupt geen auto mag komen en belandde vervolgens in een vijver aan de Oud-Erensteinerweg. Bijrijder Jimmy overleed bij dat ongeluk. Even leek het alsof hij de bestuurder was en simpelweg ongelukkig om het leven was gekomen. Al gauw bleek dat er meer aan de hand was.

Twee maanden stil
Volgens justitie had Sebastian op zijn minst kunnen vermoeden dat Jimmy letsel had opgelopen. Het wordt hem daarom zwaar aangerekend dat hij zich twee maanden van de domme heeft gehouden. Op 3 maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld en hoort de Pool zijn strafeis.

Sebastian heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Mede daarom heeft de rechter besloten zijn voorarrest te verlengen tot de zitting in maart.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen