Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolse man geeft betrokkenheid bij dood Jimmy Senden toe

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 9:23

De 29-jarige Sebastian O. heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de dood van Jimmy Senden (24). Hij bestuurde de auto die op 17 augustus verongelukte in Kerkrade. Jimmy kwam daarbij om het leven.

In beginsel hield de Poolse man vast aan het verhaal dat hij van niets wist. Inmiddels is hij toch gezwicht.

Lees ook: Dode man (24) gevonden in vijver Kerkrade

'Ik heb nog gezocht'
Dat bleek vrijdagmorgen tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank. Sebastian bood nabestaanden van Jimmy ook zijn excuses aan. "Ik zweer het, ik heb nog naar hem gezocht na het ongeluk, maar ik kon hem niet vinden. Anders had ik hem natuurlijk proberen te redden."

Hoge snelheid
Sebastian reed die bewuste zaterdag zijn auto met hoge snelheid tegen een kei, kwam op een brug terecht waar uberhaupt geen auto mag komen en belandde vervolgens in een vijver aan de Oud-Erensteinerweg. Bijrijder Jimmy overleed bij dat ongeluk. Even leek het alsof hij de bestuurder was en simpelweg ongelukkig om het leven was gekomen. Al gauw bleek dat er meer aan de hand was.

Twee maanden stil
Volgens justitie had Sebastian op zijn minst kunnen vermoeden dat Jimmy letsel had opgelopen. Het wordt hem daarom zwaar aangerekend dat hij zich twee maanden van de domme heeft gehouden. Op 3 maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld en hoort de Pool zijn strafeis.

Sebastian heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Mede daarom heeft de rechter besloten zijn voorarrest te verlengen tot de zitting in maart.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen