Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolse langer in cel voor doodsteken van ex-partner

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 11:24

Een 33-jarige vrouw uit Polen is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 11,5 jaar voor het neersteken van haar ex-partner in zijn stacaravan in Sevenum.

Het gerechtshof in Den Bosch legt haar daarmee een hogere straf op dan de rechtbank in Roermond die haar tot 9 jaar cel veroordeelde.

Schermutseling
Ewa P. werd op 4 december 2015 aangehouden, kort nadat haar 47-jarige ex-man was overleden aan de gevolgen van een diepe steekwond in zijn borst en reanimatie door ambulancepersoneel niet meer mocht baten. De vrouw beweerde dat ze in de keuken vlees voor haar hond aan het snijden was en van achteren door hem werd benaderd. Bij een schermutseling zou de vrouw zich hebben omgedraaid, waarna de man in het mes was gevallen.

Lees ook: Veroordeelde caravanmoord gaat in hoger beroep

Doelbewust
Het hof gelooft de vrouw niet. Het mes waarmee het slachtoffer is gestoken blijkt een ander mes dan het mes waarmee ze het vlees voor de hond sneed. Daarnaast past het bloedsporenonderzoek in de stacaravan niet bij het scenario van de vrouw. Volgens het hof was er sprake van opzet en heeft ze doelbewust in de borst van het slachtoffer gestoken, waarmee ze een steekwond van 13,8 centimeter diep veroorzaakte.

Geen berouw
De straf valt 2,5 jaar zwaarder uit, omdat de Poolse volgens het hof sinds haar aanhouding iedere betrokkenheid bij de dood van de man heeft ontkend. "Ook heeft zij nooit volledige openheid van zaken gegeven en geen verantwoordelijkheid genomen voor haar handelen. Bovendien heeft zij geen berouw getoond over haar eigen handelen of spijt betuigd tegenover de nabestaanden", aldus het hof. De vrouw moet de nabestaanden een schadevergoeding van bijna 3000 euro betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen