Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolbiljartvriendinnen reizen de wereld rond

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 20:05

Poolbiljartkampioenen Tamara Peeters-Rademakers en Lynn Pijpers reizen rond de wereld om toernooien te spelen.

Op het groene laken zijn de beide dames elkaar concurrenten maar daarbuiten zijn ze goede vriendinnen. Beiden waren tijdens de laatste Nederlandse kampioenschappen goed voor 4 titels. Drie voor Tamara en ééntje voor Lynn.

Talent
Met haar 37 jaar is Tamara de meest ervarene van de twee. Tijdens trainingen zag de Geleense meteen het talent van de 18 jaar jongere biljartster. Ze nam de Sittardse onder haar hoede omdat ze uit ervaring weet dat bij biljarten op hoog niveau veel geëist wordt, zowel op fysiek als ook op geestelijk vlak.

Video: L1

Toernooien
De samenwerking bevalt zo goed dat de dames hebben besloten om samen de wereld rond te trekken om toernooien te spelen. Zo hebben ze al diverse wedstrijden in Europa gespeeld. Binnenkort reizen ze naar de Verenigde Staten af om deel te nemen aan lucratieve toernooien. Amerika is het walhalla voor de poolbiljarters.

Shoppen
Het prijzengeld van grote toernooien kan oplopen tot wel 10.000 Amerikaanse dollars. Maar of het eventueel verdiende prijzengeld mee naar huis komt, is nog de vraag. Ondanks het leeftijdsverschil hebben beide dames namelijk ook een gezamenlijke liefde voor shoppen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen