Overslaan en naar de inhoud gaan

Pool ontkent roekeloos rijgedrag bij ongeval Meijel

Geplaatst opvrijdag 7 november 2014 - 11:46

De vrouw uit Heesch, die haar kind en ouders verloor bij een ernstig ongeval in Meijel vorig jaar, hield vrijdagochtend een emotioneel betoog voor de rechtbank in Roermond.

De Poolse automobilist moest zich verantwoorden voor het doodrijden van een 67-jarige man, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleinkind uit het Brabantse Heesch.

Strafeis
Tegen de Pool is 15 maanden cel geëist voor onverantwoord rijgedrag. Ook mag de man vier jaar niet autorijden van justitie.

Dodelijk ongeval
De slachtoffers fietsten over de Heldensedijk in Meijel, toen ze werden geschept door de auto van de Pool die uit de bocht vloog. Uit getuigenverklaringen en technisch onderzoek bleek dat de man veel te hard reed.

Ontkenning
De man ontkende dat in de rechtbank. Volgens hem trok het stuur van de auto naar links en probeerde hij het voertuig te corrigeren. Tijdens een eerdere zitting, in mei van dit jaar, gaf de Pool echter aan spijt te hebben van zijn roekeloze rijgedrag.

Schuld
Volgens justitie staat vast dat de 33-jarige man veel te hard heeft gereden. Hij zou de bocht met zo'n 120 kilometer per uur hebben genomen. Hierdoor zorgde hij er zelf voor dat hij de macht over het stuur verloor en de fietsers doodreed, stelt justitie.

Onderzoek
Onderzoek wees uit dat er aan de auto geen gebreken waren waardoor het ongeval veroorzaakt had kunnen worden. Dit weerlegt volgens justitie het verhaal van de verdachte waarin hij stelt dat de wagen kuren vertoonde.

Verder bleek dat de man niet gedronken had en hij was tijdens het ongeluk niet aan het bellen.

De uitspraak is over 2 weken.

Verslag van de rechtszaak over de dodelijke aanrijding in Meijel waarbij drie mensen om het leven kwamen.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Vereniging Verkeersslachtoffers woedend over taakstraf
Rechter ongeval Meijel bedreigd op sociale media
Stevige kritiek op onderzoek in zaak Meijel
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen