Overslaan en naar de inhoud gaan

Pool ontkent roekeloos rijgedrag bij ongeval Meijel

Geplaatst opvrijdag 7 november 2014 - 11:46

De vrouw uit Heesch, die haar kind en ouders verloor bij een ernstig ongeval in Meijel vorig jaar, hield vrijdagochtend een emotioneel betoog voor de rechtbank in Roermond.

De Poolse automobilist moest zich verantwoorden voor het doodrijden van een 67-jarige man, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleinkind uit het Brabantse Heesch.

Strafeis
Tegen de Pool is 15 maanden cel geëist voor onverantwoord rijgedrag. Ook mag de man vier jaar niet autorijden van justitie.

Dodelijk ongeval
De slachtoffers fietsten over de Heldensedijk in Meijel, toen ze werden geschept door de auto van de Pool die uit de bocht vloog. Uit getuigenverklaringen en technisch onderzoek bleek dat de man veel te hard reed.

Ontkenning
De man ontkende dat in de rechtbank. Volgens hem trok het stuur van de auto naar links en probeerde hij het voertuig te corrigeren. Tijdens een eerdere zitting, in mei van dit jaar, gaf de Pool echter aan spijt te hebben van zijn roekeloze rijgedrag.

Schuld
Volgens justitie staat vast dat de 33-jarige man veel te hard heeft gereden. Hij zou de bocht met zo'n 120 kilometer per uur hebben genomen. Hierdoor zorgde hij er zelf voor dat hij de macht over het stuur verloor en de fietsers doodreed, stelt justitie.

Onderzoek
Onderzoek wees uit dat er aan de auto geen gebreken waren waardoor het ongeval veroorzaakt had kunnen worden. Dit weerlegt volgens justitie het verhaal van de verdachte waarin hij stelt dat de wagen kuren vertoonde.

Verder bleek dat de man niet gedronken had en hij was tijdens het ongeluk niet aan het bellen.

De uitspraak is over 2 weken.

Verslag van de rechtszaak over de dodelijke aanrijding in Meijel waarbij drie mensen om het leven kwamen.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Vereniging Verkeersslachtoffers woedend over taakstraf
Rechter ongeval Meijel bedreigd op sociale media
Stevige kritiek op onderzoek in zaak Meijel
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen