Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pony's staan soms te verpieteren in een wei achteraf

Geplaatst opzaterdag 12 november 2016 - 15:54

Jonge ponyruiters en hun ouders hebben vaak te weinig kennis van het welzijn van hun dieren. De provincie gaat daar nu wat aan doen.

Dat gebeurt in overleg met de Stichting Paardensport Limburg.

Opvanghuizen
Ook worden de knelpunten bij de behoefte aan opvanghuizen voor paarden en pony's geïnventariseerd en het geld dat daar eventueel voor nodig is.
Het Limburgs Parlement nam daarover een motie aan van het CDA en de Partij voor de Dieren. Volgens PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin worden paarden en pony's te vaak in een opwelling gekocht en staan zij na een echtscheiding of ontslag te verpieteren in een achterafweitje.

Koelkasten
Ook worden er paarden geveild alsof het koelkasten zijn na een faillissement van fokker of (zorg-)manege, zei
Plusquin. CDA-statenlid Rudy Tegels zei dat er mensen zijn die zonder verstand en kennis van zaken een paard of pony aanschaffen. En daar moeten we wat aan doen, betoogde hij.

Speerpunten
CDA-gedeputeerde Ger
Koopmans wees erop dat paardensport één van de speerpunten is van het sportbeleid van de provincie. "Wij zijn een groot voorstander van de paardensport. Maar dat moet wel verstandig en goed gebeuren", zei hij.

Hij sprak zich wel uit tegen door de provincie betaalde paardenopvang in heel Limburg. "Maar dat staat ook niet in de motie. Ik lees daar wel grote betrokkenheid uit en de behoefte aan informatie", zei Koopmans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Subsidie voor opvanghuizen voor pony's en paarden
Provincie ziet niks in gedragscode bij paardenziekte
VVD: Makkelijker aan de slag in Duitse zorg
Miljoen om 50-plussers aan zorgbaan te helpen
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen