Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pony's staan soms te verpieteren in een wei achteraf

Geplaatst opzaterdag 12 november 2016 - 15:54

Jonge ponyruiters en hun ouders hebben vaak te weinig kennis van het welzijn van hun dieren. De provincie gaat daar nu wat aan doen.

Dat gebeurt in overleg met de Stichting Paardensport Limburg.

Opvanghuizen
Ook worden de knelpunten bij de behoefte aan opvanghuizen voor paarden en pony's geïnventariseerd en het geld dat daar eventueel voor nodig is.
Het Limburgs Parlement nam daarover een motie aan van het CDA en de Partij voor de Dieren. Volgens PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin worden paarden en pony's te vaak in een opwelling gekocht en staan zij na een echtscheiding of ontslag te verpieteren in een achterafweitje.

Koelkasten
Ook worden er paarden geveild alsof het koelkasten zijn na een faillissement van fokker of (zorg-)manege, zei
Plusquin. CDA-statenlid Rudy Tegels zei dat er mensen zijn die zonder verstand en kennis van zaken een paard of pony aanschaffen. En daar moeten we wat aan doen, betoogde hij.

Speerpunten
CDA-gedeputeerde Ger
Koopmans wees erop dat paardensport één van de speerpunten is van het sportbeleid van de provincie. "Wij zijn een groot voorstander van de paardensport. Maar dat moet wel verstandig en goed gebeuren", zei hij.

Hij sprak zich wel uit tegen door de provincie betaalde paardenopvang in heel Limburg. "Maar dat staat ook niet in de motie. Ik lees daar wel grote betrokkenheid uit en de behoefte aan informatie", zei Koopmans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Subsidie voor opvanghuizen voor pony's en paarden
Provincie ziet niks in gedragscode bij paardenziekte
VVD: Makkelijker aan de slag in Duitse zorg
Miljoen om 50-plussers aan zorgbaan te helpen
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen