Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pony's staan soms te verpieteren in een wei achteraf

Geplaatst opzaterdag 12 november 2016 - 15:54

Jonge ponyruiters en hun ouders hebben vaak te weinig kennis van het welzijn van hun dieren. De provincie gaat daar nu wat aan doen.

Dat gebeurt in overleg met de Stichting Paardensport Limburg.

Opvanghuizen
Ook worden de knelpunten bij de behoefte aan opvanghuizen voor paarden en pony's geïnventariseerd en het geld dat daar eventueel voor nodig is.
Het Limburgs Parlement nam daarover een motie aan van het CDA en de Partij voor de Dieren. Volgens PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin worden paarden en pony's te vaak in een opwelling gekocht en staan zij na een echtscheiding of ontslag te verpieteren in een achterafweitje.

Koelkasten
Ook worden er paarden geveild alsof het koelkasten zijn na een faillissement van fokker of (zorg-)manege, zei
Plusquin. CDA-statenlid Rudy Tegels zei dat er mensen zijn die zonder verstand en kennis van zaken een paard of pony aanschaffen. En daar moeten we wat aan doen, betoogde hij.

Speerpunten
CDA-gedeputeerde Ger
Koopmans wees erop dat paardensport één van de speerpunten is van het sportbeleid van de provincie. "Wij zijn een groot voorstander van de paardensport. Maar dat moet wel verstandig en goed gebeuren", zei hij.

Hij sprak zich wel uit tegen door de provincie betaalde paardenopvang in heel Limburg. "Maar dat staat ook niet in de motie. Ik lees daar wel grote betrokkenheid uit en de behoefte aan informatie", zei Koopmans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Subsidie voor opvanghuizen voor pony's en paarden
Provincie ziet niks in gedragscode bij paardenziekte
VVD: Makkelijker aan de slag in Duitse zorg
Miljoen om 50-plussers aan zorgbaan te helpen
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen