Overslaan en naar de inhoud gaan

Pontje Weert na twee dagen alweer uit de vaart genomen

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 21:10

Na amper twee dagen varen zal schipper Roelof Faaes zijn pontje woensdag alweer afmeren aan de kade van de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Dat meldt de lokale website Weertdegekste. Faaes zou komende dagen fietsers en voetgangers overdag over het kanaal helpen nu de Boshoverbrug voor werkzaamheden is afgesloten.

Lees ook: Weert heeft tijdelijk eigen pontje om kanaal over te steken

Maar zo lang heeft de pret niet mogen duren. Volgens de gemeente is tijdens de werkzaamheden een 'onvolkomenheid' ontdekt. Daarop is besloten om de reparatie bovenop de brug tijdelijk stil te leggen. Onder de brug gaat het werk wel gewoon volgens plan door.

Bouwtekeningen
“De situatie in het werk kwam op sommige aspecten niet overeen met de situatie zoals op de bouwtekeningen. Er wordt nu onderzocht welke gevolgen dit heeft voor de werkzaamheden en de planning”, zo licht een woordvoerster van de gemeente toe.

Omdat het werk op de brug stil is gelegd, zal het fietspad tijdelijk weer opengesteld worden voor voetgangers en fietsers. De gaten in het wegdek zijn voor even afgedekt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen