Overslaan en naar de inhoud gaan

Pont Berg a/d Maas weer een aantal weken uit de vaart

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 17:24

Het pontje dat tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk heen en weer vaart, zal binnenkort voor een aantal weken uit de vaart worden genomen.

Dat meldt Rijkswaterstaat woensdag. De veerpont vaart van 25 oktober tot en met 19 november niet vanwege herstelwerkzaamheden na het hoogwater van afgelopen zomer.

Erosiekuil en herstel veerstoep
Het hoogwater heeft diepe erosiekuilen veroorzaakt. Zo moet de stroomkuil bij Berg aan de Maas gevuld worden om te zorgen voor stabiliteit bij veerstoepen. Daarnaast zal ook de schade aan de veerstoep hersteld worden.

Lees ook: Veerdienst tussen Nederland en België hervat

Alles tegelijk
Veerbedrijf Ton Paulus baalt als een stekker, want het veer lag al twee maanden uit de vaart vanwege de waterschade aan de veerstoep aan de Belgische zijde. "Het houdt in dat klanten, die toen ook geen gebruik konden maken van het pontje, nu wéér niet over kunnen varen. Hadden ze dat niet allemaal tegelijkertijd kunnen doen? Maar ja, we kunnen er niks aan doen. Het is wat het is", zegt Ton Paulus.

Volgens Rijkswaterstaat worden auto's van eind oktober tot en met midden november omgeleid via de bruggen bij Stein of Maaseik. Voor fietsers wordt gekeken naar de mogelijkheid om bussen in te zetten.

Lees ook: Veerstoep verwoest: pont Berg a/d Maas blijft aan de ketting

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen