Overslaan en naar de inhoud gaan

Pont Beesel-Kessel gaat varen tussen Broekhuizen en Arcen

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:37

De eind vorig jaar uit de vaart genomen veerpont die pendelde tussen Beesel en Kessel krijgt een 'tweede leven': de pont gaat de komende jaren dienst doen tussen Broekhuizen en Arcen.

Na een flinke onderhoudsbeurt zal de pont over drie á vier weken het huidige exemplaar, dat een stuk kleiner is, tussen Broekhuizen en Arcen vervangen.

Wachttijd omlaag
In het toeristisch hoogseizoen is een groter veerpont in Broekhuizen geen overbodige luxe, zegt exploitant Ton Paulus van het gelijknamige veerbedrijf. De wachttijd voor passagiers gaat daarmee omlaag.

Volgend jaar
Volgens het oude schema voor vervanging van de pontjes op de Maas zou de lijn Broekhuizen-Arcen pas volgend jaar een nieuwe boot krijgen. Daarom besloot Paulus het veer dat eind vorig jaar nog op en neer pendelde tussen Beesel en Kessel langer in bedrijf te houden.

Eind mei
Het veer dat nu dienst doet tussen Broekhuizen en Arcen vertrekt na een onderhoudsbeurt uiterlijk eind mei naar de lijn Lottum-Arcen om de daar sterk verouderde pont te vervangen.
De betrokken Noord-Limburgse gemeenten willen dat vervolgens verkopen. Al denkt Paulus dat slechts bedrijven die handelen in oud ijzer daar interesse in zullen hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

veerpont tussen Kessel en Beesel
Nieuw veer tussen Kessel en Beesel
Alle Limburgse ponten varen weer heen en weer
Nieuwe veer Beesel-Kessel al tijdelijk uit de vaart
veerpont tussen Kessel en Beesel
Veer Kessel-Beesel open voor vracht- en landbouwverkeer
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen