Overslaan en naar de inhoud gaan

Pont Beesel-Kessel gaat varen tussen Broekhuizen en Arcen

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:37

De eind vorig jaar uit de vaart genomen veerpont die pendelde tussen Beesel en Kessel krijgt een 'tweede leven': de pont gaat de komende jaren dienst doen tussen Broekhuizen en Arcen.

Na een flinke onderhoudsbeurt zal de pont over drie á vier weken het huidige exemplaar, dat een stuk kleiner is, tussen Broekhuizen en Arcen vervangen.

Wachttijd omlaag
In het toeristisch hoogseizoen is een groter veerpont in Broekhuizen geen overbodige luxe, zegt exploitant Ton Paulus van het gelijknamige veerbedrijf. De wachttijd voor passagiers gaat daarmee omlaag.

Volgend jaar
Volgens het oude schema voor vervanging van de pontjes op de Maas zou de lijn Broekhuizen-Arcen pas volgend jaar een nieuwe boot krijgen. Daarom besloot Paulus het veer dat eind vorig jaar nog op en neer pendelde tussen Beesel en Kessel langer in bedrijf te houden.

Eind mei
Het veer dat nu dienst doet tussen Broekhuizen en Arcen vertrekt na een onderhoudsbeurt uiterlijk eind mei naar de lijn Lottum-Arcen om de daar sterk verouderde pont te vervangen.
De betrokken Noord-Limburgse gemeenten willen dat vervolgens verkopen. Al denkt Paulus dat slechts bedrijven die handelen in oud ijzer daar interesse in zullen hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

veerpont tussen Kessel en Beesel
Nieuw veer tussen Kessel en Beesel
Alle Limburgse ponten varen weer heen en weer
Nieuwe veer Beesel-Kessel al tijdelijk uit de vaart
veerpont tussen Kessel en Beesel
Veer Kessel-Beesel open voor vracht- en landbouwverkeer
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen