Overslaan en naar de inhoud gaan

Pont Beesel-Kessel gaat varen tussen Broekhuizen en Arcen

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:37

De eind vorig jaar uit de vaart genomen veerpont die pendelde tussen Beesel en Kessel krijgt een 'tweede leven': de pont gaat de komende jaren dienst doen tussen Broekhuizen en Arcen.

Na een flinke onderhoudsbeurt zal de pont over drie á vier weken het huidige exemplaar, dat een stuk kleiner is, tussen Broekhuizen en Arcen vervangen.

Wachttijd omlaag
In het toeristisch hoogseizoen is een groter veerpont in Broekhuizen geen overbodige luxe, zegt exploitant Ton Paulus van het gelijknamige veerbedrijf. De wachttijd voor passagiers gaat daarmee omlaag.

Volgend jaar
Volgens het oude schema voor vervanging van de pontjes op de Maas zou de lijn Broekhuizen-Arcen pas volgend jaar een nieuwe boot krijgen. Daarom besloot Paulus het veer dat eind vorig jaar nog op en neer pendelde tussen Beesel en Kessel langer in bedrijf te houden.

Eind mei
Het veer dat nu dienst doet tussen Broekhuizen en Arcen vertrekt na een onderhoudsbeurt uiterlijk eind mei naar de lijn Lottum-Arcen om de daar sterk verouderde pont te vervangen.
De betrokken Noord-Limburgse gemeenten willen dat vervolgens verkopen. Al denkt Paulus dat slechts bedrijven die handelen in oud ijzer daar interesse in zullen hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

veerpont tussen Kessel en Beesel
Nieuw veer tussen Kessel en Beesel
Alle Limburgse ponten varen weer heen en weer
Nieuwe veer Beesel-Kessel al tijdelijk uit de vaart
veerpont tussen Kessel en Beesel
Veer Kessel-Beesel open voor vracht- en landbouwverkeer
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen