poms brunssum (rechtenvrij) depot carc

Uitbreiding compensatie CARC-verf 'goede eerste stap'

Dat Defensie ook personeel tegemoetkomt dat is ziek geworden door werken met het giftige HDI, is 'logisch.'

POMS-depot CARC
Meer ziekten goed voor schaderegeling CARC-verf

Mensen die strottenhoofdkanker hebben gekregen na het werken met Chroom-6 en hun nabestaanden, kunnen alsnog aanspraak maken op de regeling van het ministerie van Defensie.

Wapendepot POMS Eygelshoven
Kerkrade blij met nieuwe ‘Amerikaanse’ banen

De gemeente Kerkrade is blij verrast met de extra banen op het Amerikaanse wapendepot in Eygelshoven.

ANP-348530214(1)
Veel extra banen bij wapenopslag VS in Eygelshoven

Er komen 150 tot 220 extra banen bij op de wapenopslagplaats van het Amerikaanse leger in Eygelshoven.

Chroom-6-slachtoffers boos: 'Scheep ons niet af met fooi'

De chroom-6-slachtoffers die afgelopen maanden in totaal bijna 900.000 euro schadevergoeding kregen van defensie kloppen boos aan bij de Tweede Kamer.

Chroom-6-slachtoffers laaiend op Defensie

Een stichting die de belangen van chroom-6-slachtoffers behartigt, is laaiend op Defensie.

'Schadevergoeding slachtoffers chroom-6 te laag'

De regeling die Defensie wil voor (oud-)werknemers die ziek zijn geworden door het werken met het kankerverwekkende chroom-6 is te beperkt.

'Defensie aansprakelijk voor schade door chroom-6'

Het ministerie van Defensie is aansprakelijk voor de gezondheidsklachten die oud-medewerkers hebben opgelopen door hun werk met kankerverwekkende chroom-6-verf.

'Mogelijk 100 doden Defensie door chroom-6'

Mogelijk zijn meer dan honderd oud-medewerkers van Defensie overleden als direct gevolg van het werken met het uiterst giftige en kankerverwekkende chroom-6.

Bond: 'Coulanceregeling chroom-6 geldt nog gewoon'

Defensiemedewerkers die ziek zijn geworden nadat ze hebben moeten werken met chroom-6, kunnen voorlopig nog gewoon een beroep blijven doen op de coulanceregeling van het ministerie van Defensie.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten