Overslaan en naar de inhoud gaan

Pomphouders grensstreek praten met staatssecretaris

Geplaatst opwoensdag 13 juli 2016 - 20:54

De stichting die de belangen van benzinepomphouders in de grensstreek behartigt, gaat eindelijk praten met staatssecretaris Wiebes van Financiën.

De pomphouders zeggen nauwelijks het hoofd boven water te kunnen houden. Door de hogere accijns is de Nederlandse benzine prijziger dan bij tankstations over de grens in Duitsland en België, waardoor veel Limburgers even de grens oversteken om hun tank vol te gooien..

Gedwongen
Staatssecretaris Wiebes heeft anderhalf jaar lang niet willen praten met de belangenbehartiger van de pomphouders, de stichting 'De Grens Bereikt.' De rechter heeft nu echter bepaald dat Wiebes moet overleggen.

Tijd dringt
Mocht het overleg tussen De Grens Bereikt en de staatssecretaris vastlopen dan volgt wat de pomphouders betreft opnieuw de gang naar de rechter. Eigenlijk ontbreekt de tijd daarvoor zegt de advocaat van de stichting. Veel pomphouders in de grensstreek kunnen nog maar nauwelijks het hoofd boven water houden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Diesel- en lpg-verkoop op dieptepunt door accijns
Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet
Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger
Pomphouders grensstreek bij rechter tegenover Staat
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen