Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Pomphouders blij met accijnsverhoging in België

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2015 - 13:58

Goed nieuws voor pomphouders en middenstanders langs de grens: België verhoogt stapsgewijs tot 2018 de accijnzen op diesel, alcohol en sigaretten.

Dat doen ze om een verlaging van de belasting op arbeid te kunnen bekostigen.

Prijsverschil
Pomphouders en middenstanders hebben het zwaar door de grote prijsverschillen over de grens en zijn blij met deze accijnsverhoging, dat schrijft de NOS vrijdag.

Diesel wordt in drie jaar 10,6 cent duurder. Ewout Klok van de belangenvereniging voor tankstations, BETA, is daar blij mee. "Dit is heel erg goed nieuws. Het prijsverschil tussen Nederland en België wordt hiermee nihil. Al moeten we natuurlijk wel oppassen dat Nederland nu niet ook de accijnzen verhoogt."

Benzineprijs
Wat niet verandert is dat Nederlandse transporteurs in België 7 cent accijns kunnen terugvragen. Voor hen blijft het dus voordeliger om in België te tanken. Voor consumenten geldt dit echter niet. Ook gaat de accijns op benzine juist omlaag, waardoor die nog goedkoper wordt.

Drank en tabak
Naast de hogere dieselprijs zullen Belgen ook meer accijns moeten gaan betalen op alcohol en tabak. Wie van sterke drank houdt, betaalt straks flink meer: 2,5 euro. Een fles wijn wordt 10 cent duurder en een flesje bier 1 cent.

De Belgische regering maakt ook roken een stuk prijziger. Volgens de Belgische minister van Volksgezondheid wordt een pakje sigaretten 70 cent duurder. De prijs van een pakje shag gaat met 1,85 euro omhoog.

Niet overtuigd
Tegenover L1 hebben verschillende pomphouders laten weten nog niet overtuigd te zijn van de positieve gevolgen door de accijnsverhogingen in België.

Lees ook:
- Schade bij pomphouders in grensstreek groter dan gevreesd
- Kort geding twee grenspomphouders tegen de Staat

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse tankstations in trek bij Belgische dieselrijders
Pomphouders verliezen kort geding tegen staat
Duitse pomphouders ergeren zich aan 'happy hour'
Pomphouders zetten juridische strijd voort
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen