Overslaan en naar de inhoud gaan

Polsbandjes, beveiligers: zo gaat de Gold Race dit jaar door

Geplaatst opmaandag 8 maart 2021 - 20:28

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft veel maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen toch een glimp kunnen opvangen van de race. "Het heeft geen zin om te komen", zegt koersdirecteur Leo van Vliet over mensen die een poging willen wagen om toch de renners te zien.

Van Vliet en Packbier deelden een deel van de maatregelen in het L1-programma AvondGasten Sport. "Er zijn drie zones waar je doorheen moet om bij het parcours te komen", deelde organisator Roy Packbier mee.

Drie schillen
Maandagmiddag werd bekend dat de Amstel Gold Race na een jaar afwezigheid dit jaar wel verreden kan worden. Een grote voorwaarde is dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij het parcours. "Het hele gebied gaat daarom worden afgesloten", legde Packbier uit. Mensen die toch in het gebied moeten zijn, komen daar niet zo maar. "We gaan met drie schillen werken en om bij het parcours te komen, moet je door die drie schillen heen. Bij de eerste schil wordt een voorselectie gemaakt, bij de tweede vindt een extra controle plaats en pas bij de derde kom je bij het parcours."

Kernen
Packbier benadrukt dat de kernen Vilt, Berg en Terblijt en Bemelen bereikbaar blijven. Maar inwoners kunnen niet zomaar langs het parcours staan. "Om bij het parcours te kunnen, moet je door de derde schil heen en daar komen alleen mensen die aan het parcours wonen en mensen die daarvoor geaccrediteerd zijn."

Volgens Van Vliet heeft het geen zin om toch een poging te wagen. "Er zijn ontzettend veel verkeersregelaars en beveiligers op de been om alles in de gaten te houden." Er zouden zo'n 400 verkeersregelaars worden ingezet, evenveel als bij een reguliere Amstel Gold Race.

Polsbandjes
Mensen die rechtstreeks aan het parcours wonen, krijgen een polsbandje. Daarmee kunnen zij zich vrij bewegen. Dat geldt niet voor eventuele gasten van bewoners. "Zij krijgen geen polsbandje en mogen niet buiten komen", zegt Packbier. Van Vliet vult aan: "De bedoeling is dat mensen op het eigen terrein blijven. Wij gaan er alles aan doen om het publieksvrij te houden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen