Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieonderzoek naar verdrinking 16-jarige nog niet afgerond

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 16:53

Het politieonderzoek naar de verdrinking van de 16-jarige jongen in een zwembad in Blerick maandag is nog niet afgerond.

Dit laat de politie weten.

Camera’s in het zwembad
In verband met de zorgvuldigheid van het onderzoek heeft de politie meer tijd nodig om getuigen te horen en filmbeelden van camera's in het zwembad nader te bekijken, dit om alle feiten en omstandigheden goed in kaart te brengen.

Buitenbad Groot Venlo
De 16-jarige verdronk maandagmiddag in het Buitenbad Groot Venlo. Volgens een badmeester, die op dat moment zelf aan het zwemmen was, is de jongen niet lang onder water geweest. "Ik was er als badgast en wilde nog één keer het water induiken om daarna lekker naar huis te gaan. Toen ik vlakbij het bad kwam, was er tumult. Ik zag de jongen onder water liggen, dook het water in en heb hem naar de kant gebracht," aldus badmeester René Tomlow.

Lees ook: 'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'

Strafrechtelijk onderzoek
Op dit moment kan er dus nog niets worden gezegd over het al dan niet instellen van een strafrechtelijk onderzoek. In de loop van de volgende dagen hopen politie en justitie hier meer duidelijkheid over te geven.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek
Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval
Brandweer haalt drenkeling uit water in Blerick
Drenkeling in Maas bij Blerick overleden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen