Overslaan en naar de inhoud gaan

'Politiemol verkwanselde karrenvracht aan politieinformatie'

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 10:17

Politiemol Mark M. uit Weert besodemieterde collega's en bezoedelde het imago van de politie.

Dat zei de officier van justitie dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch. Daar is de aanklager begonnen met zijn pleidooi.

Karrenvracht
"Verdachte Mark M. verklapte en verkwanselde jarenlang een karrenvracht aan politieinformatie", zo begon de officier met het verwoorden van de visie van het Openbaar Ministerie. De officier gaat een jarenlange celstraf eisen, kondigde hij vast aan.

De verwachting is dat de strafeisen tegen de 31-jarige M. en vier medeverdachten in de loop van dinsdagmiddag worden uitgesproken.

Volg hier live updates vanuit de rechtszaal.

In overvloed
Het Openbaar Ministerie heeft naar eigen zeggen vier uur tijd nodig voor de presentatie van 'bewijs in overvloed'.

De voormalig agent wordt onder meer verdacht van computervredebreuk, corruptie, deelname aan een criminele organisatie, schending van ambtsgeheim, witwassen en het bezit van een vals paspoort.

Verkocht
M. zou geheime gegevens uit politiedossiers hebben verkocht aan criminelen. Dat zou hij vanaf 2011 hebben gedaan tot en met zijn arrestatie in 2015.

De uitspraak is gepland op 19 februari.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen