Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol niet in cel voor liquidatiepogingen

Geplaatst opvrijdag 4 november 2016 - 13:49

De voorlopig hechtenis van de vijftigjarige medewerker van de politie die wordt verdacht van betrokkenheid van twee liquidatiepogingen, wordt niet verlengd.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank donderdag besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte bekend dat het in beroep gaat deze beslissing.

Jan S.
Wel blijft de politiemedewerker voorlopig vastzitten vanwege het lekken van geheime politie-informatie. Het OM doet geen verdere mededelingen over die zaak. De liquidatiepogingen hadden plaats op 29 december 2014 en op 1 maart van dit jaar, en waren gericht tegen Jan S. uit Stevensweert. Hij werd eerder verdacht van de moord op Ronald Noteboren, maar uiteindelijk vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Sven Prins
De man, die werkte in het basisteam Westelijke Mijnstreek, zit sinds 25 augustus vast. Zijn naam kwam naar voren in de zaak van de moord op Sven Prins in Brunssum, vorig jaar september. Hij zou informatie over het onderzoek hebben gelekt. In oktober werd hij in zijn cel gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepogingen.

Lees ook: Vraagtekens bij rol politieman in aanslagen

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vraagtekens rond rol politiemol bij moordaanslagen
Verdachte aanslag op Jan S. opgepakt, link met Sven Prins
Van rol bij liquidaties verdachte politiemol in bewaring
Politiemol verdacht van twee liquidatiepogingen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen