Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol Mark M. zit weer vast

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 16:34

De tot vijf jaar cel veroordeelde politiemol Mark M. zit weer in de cel.

De man heeft zich woensdag volgens afspraak in Nederland gemeld, zo bevestigt het Openbaar Ministerie een bericht van het Eindhovens Dagblad.

In vrijheid
M., voormalig politieman in Weert, is vanuit Oekraïne naar Nederland gereisd om zich te laten insluiten. Zijn veroordeling is nog niet onherroepelijk, omdat hij beroep in cassatie heeft aangetekend bij de Hoge Raad. Bij de uitspraak in hoger beroep, begin mei, gaf het hof een zogeheten bevel gevangenneming af, wat zoveel betekent dat M. de finale uitkomst van zijn strafzaak niet in vrijheid mocht afwachten. De ex-agent is veroordeeld voor het verkopen van geheimepolitie-informatie aan criminelen en witwassen.

Lees ook: Politiemol Mark M. vecht veroordeling opnieuw aan

M. liep in 2015 tegen de lamp. In 2018 kwam hij door een fout van justitie vrij. Hij vertrok vervolgens naar Oekraïne. Zijn proces in hoger beroep heeft hij daar via een videoverbinding bijgewoond. M. heeft altijd ontkend dat hij informatie heeft verkocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen