Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol Mark M. zit weer vast

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 16:34

De tot vijf jaar cel veroordeelde politiemol Mark M. zit weer in de cel.

De man heeft zich woensdag volgens afspraak in Nederland gemeld, zo bevestigt het Openbaar Ministerie een bericht van het Eindhovens Dagblad.

In vrijheid
M., voormalig politieman in Weert, is vanuit Oekraïne naar Nederland gereisd om zich te laten insluiten. Zijn veroordeling is nog niet onherroepelijk, omdat hij beroep in cassatie heeft aangetekend bij de Hoge Raad. Bij de uitspraak in hoger beroep, begin mei, gaf het hof een zogeheten bevel gevangenneming af, wat zoveel betekent dat M. de finale uitkomst van zijn strafzaak niet in vrijheid mocht afwachten. De ex-agent is veroordeeld voor het verkopen van geheimepolitie-informatie aan criminelen en witwassen.

Lees ook: Politiemol Mark M. vecht veroordeling opnieuw aan

M. liep in 2015 tegen de lamp. In 2018 kwam hij door een fout van justitie vrij. Hij vertrok vervolgens naar Oekraïne. Zijn proces in hoger beroep heeft hij daar via een videoverbinding bijgewoond. M. heeft altijd ontkend dat hij informatie heeft verkocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen