Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol Mark M. veroordeeld en spoorloos: Hoe nu verder?

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 14:33

Hoe gaat het nu verder met de veroordeelde politiemol Mark M.? De voormalig agent uit Weert werd maandag veroordeeld tot 5 jaar cel en mag 10 jaar geen publieke functie vervullen.

Mark M. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Vijf vragen (en antwoorden) over deze zaak.

Lees ook: Vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert

1. Waarom was Mark M. niet bij de uitspraak?
De Weertenaar zat eerder in voorlopige hechtenis, maar werd gedurende het onderzoek door de rechter vrijgelaten. Hij was wel bij de inhoudelijke behandeling, maar liet bij de uitspraak verstek gaan. Overigens is dat niet heel bijzonder, want verdachten hoeven niet bij de uitspraak aanwezig te zijn en horen vaak via hun advocaat welke straf is opgelegd.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers had vooraf al gezegd dat zijn cliënt Mark M. niet bij de uitspraak aanwezig zou zijn.

2. Welke gevolgen heeft het dat M. niet bij de uitspraak was?
De rechter in Den Bosch heeft hem een celstraf van 5 jaar opgelegd en heeft bevolen dat hij zo snel mogelijk moet worden opgepakt. Als Mark M. bij de uitspraak zou zijn geweest, dan was hij meteen in de boeien geslagen.

Lees ook: Politiemol Mark M. spoorloos, waarschijnlijk in Oekraïne

3. Waar is Mark M.?
De kans is groot dat de veroordeelde politiemol in Oekraïne is, waar hij al een tijdje met zijn vrouw woont. Advocaat Kuijpers wilde dat na de uitspraak niet bevestigen. "Als ik het zou weten zou ik het niet vertellen", zei Kuijpers tegen L1.

4. Wat gaat justitie doen om Mark M. zijn celstraf te laten uitzitten?
Dat is niet geheel duidelijk. Volgens de rechter is zijn adres in Oekraïne bekend, maar dan moet dat land hem wel uitleveren. Er is een uitleveringsverdrag met Oekraïne waar justitie een beroep op zou kunnen doen.

Persofficier van justitie Janine Kramer zegt dat Oekraïne hem moet uitleveren als hij daar wordt aangehouden. Volgens de Volkskrant is er een getuige die zegt dat Mark M. inmiddels ook een Oekraïens paspoort heeft en dat zou de zaak een stuk ingewikkelder maken.

5. Komt er nog een hoger beroep?
Die kans is erg groot, want de advocaat van Mark M. heeft gepleit voor vrijspraak. Kuijpers zei na de uitspraak dan ook dat de kans groot is dat er een hoger beroep komt, maar wilde daarover eerst nog overleggen met zijn cliënt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen