Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol Mark M. krijgt paspoort niet terug

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 13:08

Oud-politieman Mark M. uit Weert kan voorlopig nog niet naar zijn schoonfamilie in Oekraïne reizen. De rechtbank in Den Bosch weigert hem zijn paspoort terug te geven.

De persoonlijke omstandigheden van M., die wordt verdacht van het lekken van geheime recherchestukken aan criminelen, zijn niet zo ernstig dat de trip naar Oekraïne moet worden toegestaan.

Paspoort
M. vroeg maandag aan de rechtbank of hij zijn paspoort terug mocht hebben. Hij wilde zijn schoonouders bijpraten over verhalen die in de Oekraïense pers waren verschenen. Daar werd hij in verband gebracht met de diefstal van kunst uit het Westfries Museum.

Lees ook: Politiemol wil paspoort terug voor reis naar Oekraïne

Omkoping
In Nederland zat M. acht maanden in voorarrest omdat hij zich zou hebben laten omkopen door criminelen. Justitie vervolgt hem ook voor het lidmaatschap van een criminele organisatie.

Getuigen
Ook het verzoek om minister Ard van der Steur van oud-politiebaas Gerard Bouwman te horen, is afgewezen. Wel moeten twee undercover-agenten getuigen over hun ontmoeting met M. tijdens zijn vakantie in Curaçaos. Ook worden enkele politiemensen gehoord over het feit dat M. toegang hield tot geheime dossiers terwijl hij daar niet meer toe bevoegd was.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiemol Mark M. moet blijven zwijgen
Zaak tegen politiemol Mark M. gaat lang duren
LIVE: Weerter politiemol voor de rechter
Politiemol woont weer bij zijn moeder
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen