Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol Mark M. komt vrij

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 11:09

Politiemol Mark M. mag zijn proces in vrijheid afwachten.

Dat heeft de rechter in Den Bosch woensdag besloten tijdens de derde pro-formazitting. Net als medeverdachte Marc S., mag M. vrijdag naar huis.

Vrijlating
Jan Hein Kuijpers en Marcel Heuvelmans, de advocaten van de politiemol uit Weert, hadden gevraagd om vrijlating van hun cliënt. De rechter stemde daar mee in. Wel moet Mark M. zijn paspoort(en) inleveren en mag hij het land niet verlaten.

Voorarrest
De rechtszaak tegen Mark M. en medeverdachte Marc S. zal pas in mei 2017 worden behandeld. Volgens Heuvelmans kunnen de verdachten niet tot de inhoudelijke zitting in voorarrest blijven. "Zij zitten nu al acht maanden vast. De voorlopige hechtenis is niet bedoeld om een voorschot te nemen op een eventuele straf."

Lees ook: Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar.

M. werkte van 2009 tot zijn arrestatie in 2015 bij de politie. Hij wordt ervan verdacht politie-informatie te hebben doorverkocht aan criminelen. Het zou gaan om duizenden pagina's aan vertrouwelijke informatie die zijn gekopieerd uit het politiesysteem. Hij zou die documenten 'op bestelling' hebben geleverd aan de onderwereld.

Op 19 december 2016 gaat het proces verder.

Lees ook: Vijf vragen over de politiemol

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Undercoveragenten gingen op vakantie met politiemol
'Vluchtgevaar politiemol Mark M. vanwege vals paspoort'
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Rechtszaak politiemol Mark M. maanden uitgesteld
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen