Overslaan en naar de inhoud gaan

Politiemol krijgt ook in hoger beroep vijf jaar celstraf

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 9:19

In hoger beroep is de Weerter politiemol Mark M. (33) opnieuw tot vijf jaar cel veroordeeld voor het lekken van gevoelige politie-informatie. De hogere rechter acht bewezen dat hij inlichtingen verkocht aan criminelen.

Mark kreeg maandagmorgen via Skype te horen dat hij dezelfde celstraf krijgt als de straf die hij twee jaar geleden in Limburg kreeg.

Lees ook: OM eist ook in hoger beroep 5 jaar tegen politiemol

Niet aanwezig
De politiemol moest zijn straf in hoger beroep via Skype aanhoren, omdat hij al een tijd in de Oekraïense hoofdstad Kiev woont. Vanwege de coronacrisis kon hij niet naar Nederland afreizen. Dat Mark zijn hoger beroep in vrijheid mocht afwachten, had alles te maken met een vormfout van justitie.

Criminelen profiteerden
Het Hof heeft hem nu dus alsnog veroordeeld tot een celstraf. "Hij heeft schaamteloos informatie met criminelen gedeeld. Het vertrouwen in de politie is ernstig geschaad en daders van strafbare feiten zijn de dans (deels) ontsprongen door het handelen van deze verdachte."

Volgens het Hof lekte Mark onder meer uit grote onderzoeken.

Leven in een hel
Zelf houdt de hoofdrolspeler vol dat hij alleen gevoelige informatie verstrekte aan undercoveragenten. Hij omschreef de afgelopen jaren als een 'hel', omdat hij als agent in de gevangenis kwam te zitten en dat volgens Mark niet bepaald prettig is. Daarnaast is zijn zaak breed uitgemeten in de media. Het was een belangrijke reden om naar Oekraïne, het geboorteland van zijn vrouw, te verkassen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen